Да си купиш собствен остров

Инвестиции март 24, 2022

Островите със сигурност попадат към дестинациите, които си заслужава да се видят и са едни от най-красивите места за посещение.Те са обградени от водни басейни, което ги превръща в екзотично място, на което човешкото око може да се радва на красива природа, романтика и спокойствие. Ползите от придобиването на собствен остров със сигурност са много, като една от тях е свързана с построяването на мечтания дом и чувството за пълно уединение. Скъпото удоволствие нови много радост, чувство за успех и престижност. 


Много по-романтично е да живеем на място, което е заобиколено от вода и красиви пейзажи. Освен красотата, която може да ни предложи този тип природа, получаваме сигурност, възможност за креативност и самостоятелност. Ако сте от хората, които обичат екзотичните места за живеене и предпочитат да са на по-спокойно място, което няма нищо общо с шумния и препълнен град, то точно тази идея е подходящ избор за вас. В статията ще ви разкажем за пет места, на които можете да купите остров и да построите мечтаната почивна вила или постоянен дом. Освен перфектна локация, ще предложим и варианти за финансово подпомагане на тази идея, която със сигурност не е никак евтина и ще изисква отделянето на сериозна сума пари. Въпреки гръмката представа за притежание на толкова голямо място, справка на пазара показва, че придобиването на остров не е толкова непосилна задача. 

 

Устика, Италия


Пренасяме се в красивата Италия, която е заобиколена от малки острови, някои населени, други - не. Един от тях е Устика. Той е малък остров, който се намира в Южна Италия, като към 2010 година данните показват, че населението на това място достига до 1332 души. Историята му започва още от Римската империя, известен е с красивата си природа, очарователната заобикаляща го гледка, както и спокойствието, което предлага. Цената на целия остров възлиза на 1.6 млн. долара. 


Въпреки, че има живеещи хора на острова, човек може да си построи къща, която въпреки останалите жители, да е уединена и да получи спокойствието, от което има нужда. Относно финансова идея за по-лесно осъществяване на закупуването и построяването на вила или имение в Устика, Италия, винаги можете да потърсите финансова подкрепа, с която да си помогнете за построяването на новата ви къща. 

 

Лихнари, Гърция 


Гърция е едно от местата, които целогодишно се избират от пътешествениците за отдих и почивка. Общият брой на гръцките острови е между 1200 и 6000 броя, което прави тази държава основен избор при закупуването на собствена земя. Още един положителен аспект е, че броят на населените острови е изключително малък – около 227 броя от всичките 6000. 


Лихнари е полуостров, който се намира на 10 минути от курортния Коринт. Големината му е около 384 хиляди кв.м. и се продава за 3 млн. евро. Цената му преди години е била двойна, но в последствие е намалена от правителството. Островът не е безлюден, към днешна дата вече има луксозни постройки, прясна питейна вода, установени пътища и допълнителна забележителност са големият брой маслинови дръвчета, разположени навсякъде на територията на Лихнари. Ако имате нужда от спокойни зимни дни, но и по-оживени лета, островът е подходящ избор за вас. 


Друга страхотна идея е да развиете собствен бизнес на територията на остров Лихнари. За улеснение можете да изтеглите кредит, като следваща стъпка е да развиете спокойно идеите си, печелейки пари от това красиво място. 

 

Изкуствените острови, Дубай


Палмовите острови са три изкуствено създадени острова, които се намират близо до град Дубай. Всеки един от тях е създаден и проектиран във формата на палма. Причината за това е, че по тези места много почитани са финиковите палми. Островите са частни и голяма част от тях се продават за разработването на различни бизнеси, основно насочени към хотелиерството, ресторантьорството и туризмa. Цената на островите, които не са застроени, възлиза на около 16 милиона долара. 


Проектът за създаването на тези острови започва да се осъществява през 2000 година. Цялата разработка отнема около 15 години, а крайната идея е да се създаде максимален комфорт на заможни гости и жители. Проектирани са множество развлекателни комплекси, голф игрища, нощни клубове, пясъчни плажове и много други. 

 

Дарби, Бахамите 


Остров Дарби обхваща едни от най-красивите части на Бахамите. Разположен е в близост до известни островни курорти. Сушата е заобиколена от кристално чисти води и разполага с множество бели пясъчни плажа, които са идеални за почивка и уединение. Интересна забележителност на острова е внушителният замък, който е с площ около 651 кв.м. Той може да бъде преустановен в огромно имение или къща. Закупили сте острова, имате поставени основи за вашата мечтана къща, остава само да реставрирате имота и да се наслаждавате. 

 

Нисос София, Гърция


Този остров попада в категорията на петте гръцки острова, които са с най-ниски цени. Пазарната цена на Нисос София е около 5,5 млн. евро. Красотата на този остров се изразява в гъстата растителност, а пък западната част на Нисос София е изцяло обградена от кедрови гори. Едно от основните предимства при закупуването на този остров е това, че на тази територия няма археологически ценности. Това е от значение, защото преди да се продаде даден остров на определено лице, се правят множество тестове, за да се установи дали земята не притежава някакви качества, които ще са от голямо значение и потребност за държавата, на която се намира островът. Ако много искате да станете собственик на подобно място, но нямате цялата сума за закупуването му, винаги можете да потърсите финансова подкрепа или партньорство, за да подпомогнете придобиването на собственост на Нисос София.

 

А в следващото видео можете да разгледате как е устроен един от най-красивите острови в Италия, остров Капри: