Доналд Тръмп – Пътят към успеха

Инвестиции март 30, 2021

Когато говорим за успели и богати личности, няма как да не споменем и името на Доналд Тръмп – определено една от най-влиятелните персони на планетата, която завинаги ще остане в световната история като бизнес магнат, президент на САЩ, инвеститор, телевизионна личност и автор на редица книги. Може да научите повече за този интересен бизнесмен в следващата статия.

 

Доналд Тръмп е президент на „Тръмп Организейшън“, той притежава редица комплекси с хотели и казина по целия свят. По-екстравагантният му лайфстайл и начин на поведение са негова запазена марка, отличаваща го сред другите знаменитости. Успешното му ТВ реалити шоу „Стажантът“ също значително допринесе за неговата световна популярност.


Тръмп неведнъж е споделял, че пътят му към успеха не е бил никак лесен, но начинът му на мислене го е направил толкова влиятелен и богат. Той често казва, че всеки може да сбъдне мечтите си, стига силно да го желае и да не спира да се бори за тях. Тръмп е често цитиран с вижданията си относно успеха и богатството. Ето и част от най-популярните му мисли и съвети:


•    Парите никога не са били основна мотивация за Тръмп, а средство за печелене на точки. Играенето на самата игра е истинското удоволствие според него и в момента, в който печеленето на пари се приеме като игра и се излезне от зоната на комфорт, може да се постигнат най-големите успехи и постижения.

•    Важно е винаги да се борим и отстояваме себе си, да не позволяваме да ни тъпчат или пречат. Когато ни предизвикват трябва задължително да се отбраняваме. Да предизвикваме сами себе си ежедневно!

•    „Мислете мащабно!“ Според Тръмп трябва да се мисли грандиозно и в големи мащаби. В момента, когато започнем да мислим големи неща за себе си, стандартите ни сами ще започнат да се повишават.

•    Не трябва да спираме да се борим за постигането на целите и желанията ни. Понякога дори една загуба на битка може да ни доведе до спечелването на самата война. Трябва да се търсят различни варианти към постигането на успеха.

•    За да си победител трябва да знаеш и кога е по-добре да спреш. Важно е да се прави разлика между нещата, които носят прогрес и останалите. Прекалено много от всичко според Тръмп никога не е хубаво. В основата трябва да са продуктивните неща.

•    Не е нужно да се търси баланс между работата и удоволствието, а да се направи така, че работата да носи удоволствие.

•    Фокусирайте се върху настоящето, учете се от миналото и си набелязвайте планове за бъдещето. Но не мислете за след период от 20 години, а за сега.

•    Правете всичко със страст. Без страстта, я няма и енергията. Надскачаме границите си, когато имаме толкова много страст, че да се повиши енергията ни и да вървим само напред.

•    Също така опитът го е научил, че трябва винаги са се вслушва в интуицията си, дори и нещо да изглежда прекалено добре на хартия. Винаги трябва да се осланяте и на това какво знаете. Понякога най-успешните инвестиции са точно тези, които не сме направили. Добре е да бъдем себе си, но и да се научим да приемаме възможностите и шансовете, които ни предоставя съдбата. За да успее човек, трябва да може да напуска зоната си на комфорт.

•    И нещо, което звучи много актуално и към днешна дата – това, което дели победителя от губещия, е реакцията му при всеки обрат на съдбата. Необходимо е да сме гъвкави и адаптивни, да умеем да се приспособяваме към всяка ситуация, само това може да ни държи на върха.

•    Важно е да сме фокусирани през цялото време и да влагаме всичко в целта си. Ако работим 6 часа, как ще победим този, който работи 12 часа? Важно е да сме упорити и да влагаме целия си талант и умения. Не трябва да се отказваме.

•    Ние сами сме отговорни както за успехите си, така и за неуспехите си. Ако нещо се случва, то ние сме причината. Ако нещо не се случва, то пак отговорността е наша.

•    Не трябва да забравяме и да се учим от грешките на останалите. Много по-евтино е, а и не трябва да се присмиваме на чуждите провали, защото не се знае кога може да се случи и на нас. Важно е да се учим от всичко и всички.

•    С проблеми ще се сблъскваме всеки ден, трябва да се научим да сме готови за тях, както и да сме отворени за всякакви нови идеи. Тръмп дори прави и интересното сравнение, че ако животът ни удари с тухла, ние трябва да я заострим и да му я върнем обратно.


Други ярки изказвания на ексцентричния милиардер

 

•    Според Тръмп, когато става дума за пари е важен всеки долар, та дори и всеки 10 цента. За него това не е дребнавост. Той винаги би намерил време да сравни цените, независимо дали иска да си купи нов автомобил или четка за зъби.
•    Също така смята, че няма нищо по-лошо от това да измислиш отлична идея, но да не направиш всичко възможно да я осъществиш.
•    Тръмп има интересно виждане и относно отпуската – според него от нея няма смисъл, ако искаш да взимаш почивни дни, значи не работиш правилната за теб работа. Дава за пример и себе си, че дори и докато играе голф, прави бизнес.
•    Относно кредитирането, Тръмп вярва, че човек не трябва да задлъжнява заради житейските си разходи, а трябва да се теглят кредити само за финансирането на бизнес проекти, които ще носят печалба.
•    Известен негов цитат е, че за да успееш, трябва да отделиш себе си от 98% от населението на земята и ако искаш да влезнеш в избраните 2%, трябва да се научиш да се справяш с неразрешими на пръв поглед казуси. Интелектът, упоритата работа или добре обмислените инвестиции не са достатъчни.
•    Важно е да осъзнаваш, че ти определяш какво другите мислят за теб. Отношението ти към теб самия е видимо за всички околни, ако се държиш като човек, който струва скъпо, така ще те оценяват и другите.
•    Любопитно негово мнение е, че неумението да даваш адекватни по размер бакшиши е сигурен признак на неудачника.

 

Като финал може да видим и тези 7 вдъхновяващи мисли за успеха, сред които, разбира се, има една и на самия Тръмп:


Доналд Тръмп е безспорно любопитна личност, която с влиянието, богатството си и публичните си изяви, завинаги ще остане в световната бизнес история. Ще разгледаме живота и съветите на този ексцентричен милиардер и в други статии.